tak,wolałbym z montażem.
[O1] Przy wymianie amortyzatora warto wymienić ......?
Zwiń
X
-
[O1] Przy wymianie amortyzatora warto wymienić ......?
W najbliższym czasie planuje wymienić amortyzatory( przód i tył), bo z przodu już olej cieknie i mają już przebieg 187000.
Moje pytanie zmierza mianowicie do tego, że czytając różne tematy to warto przy okazji wymienić inne rzeczy, tylko jakie?
co to takie zdanie ma znaczyć ,, wszystkie części( np.odboje itd) Panu wymienimy"- słowa mechanika.
Cena:
wymiana amortyzatorów tył i przód: I wariant; 650zł+ moje amortyzatory
II wariant: 1500zł z ich amortyzatorami bilstein B4
w tym dwóch przypadkach jest wliczona już zbieżność.
czekam na jakieś wskazówki, rady na co zwrócić uwagę i co przy wymianie amortyzatora warto od razu wymienić? co myślicie o tych wariantach?ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60
-
-
Za komplet amortyzatorów (przód+tył) Bilstein B4 zapłacisz około 500zł, odboje i osłony do Bilstein'a to około 100-150zł za komplet (przód+tył) - daem Ci namiar na człowieka, od którego ja kupiłem. Wymiana pary amorków z przodu to jakieś 100-200zł, wymiana pary z tyłu to około 80-150zł (DGW zmieni za 300zł z VAT-em). Zbieżność jakieś 100-150zł (choć ja znam warsztat robiący to za 50zł), ale dobry mechanik zmieni amorki tak, że zbieżność nie będzie konieczna. Reasumując: kompletna wymiana Bilstein'ów B4 nie powinna być droższa niz 1000zł... Za 1500zł to zwykłe naciągactwo...
Komentarz
-
-
dzięki wielki Agamek12ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60
Komentarz
-
-
mozgi, zdecydowanie jak napisał Agamek12. Amorki kup sam (taniej wyjdzie) i znajdź warsztat gdzie wymienią.obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD
Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl
Komentarz
-
-
dzięki ahmed799
podsumowując to na razie::
-amortyzatory przód i tył
- odboje przod i tył
- osłony przod i tyl
- poduszki, rozumiem że też są 4 sztuki?
- 4 łozyska
czy cos jeszcze?
amperek poszło pwASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ahmed799Poduszki tez 2 szt. Ostatnio wymienialem to u siebie, jak cos łozysko VW 18 zł i poduszka amortyzatora tez 18 zl za sztuke.
już poprawione więc podsumowując:
-amortyzatory przód i tył
- odboje przod i tył
- osłony przod i tyl
- 2 poduszki,
- 2 łozyskaASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Komentarz
-
-
mozgi, w bydgoszczy mamy taki sklep z czesciami do skody, naprawde maja dobre ceny czesci fabrycznych jak i zamiennikow
[ Dodano: Wto 22 Cze, 10 23:13 ]
tu masz link do tego sklepu http://www.ktadex.pl/index.php
Komentarz
-
-
mozgi, nie wiem gdzie mieszkasz i czy Ci po drodze, ale na Radzymińskiej w sklepie z częściami do Skody łożysko kosztuje około 15zł, a poduszka około 18zł. Co ciekawe: w tym samym sklepie poduszka wraz z łożyskiem kosztuje 42zł...
Tak czy inaczej 1000zł powinno wystarczyć na uczciwą wymianę amorków "na wypasie"...
Komentarz
-
-
Agamek12, czyżby Radzymińska róg Trocka?obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD
Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mamaj12Agamek12, czyżby Radzymińska róg Trocka?
[ Dodano: Sro 23 Cze, 10 09:24 ]
Koledzy czytający (prawdopodobnie) ten temat: przestańcie mnie zasypywać na PW pytaniami skąd wyhaczyłem tanie amortyzatory. Sprzedaje je ten kolega: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29779
Komentarz
-
-
dzięki jeszcze raz agamek12
złożyłem już zamówienie: części tzn: amortyzatory bilsteina B4 przód i tył, zestawy odbojów i osłon przód i tył oraz zestaw łożysk z poduszką amortyzatora = 650zł
650zł+ 25zł wysyłka+robocizna
wielkie dzięki dla wszystkich, którzy podpowiedzieli mi na co zwrócić uwagę i co przy okazji można wymienićdzięki również dla osób, które swoje sugestie wysyłali mi na PW
ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mozgidzięki jeszcze raz agamek12
złożyłem już zamówienie: części tzn: amortyzatory bilsteina B4 przód i tył, zestawy odbojów i osłon przód i tył oraz zestaw łożysk z poduszką amortyzatora = 650zł
650zł+ 20zł wysyłka+robocizna
Komentarz
-
-
dokładnie nie pamiętam, który to był, bo dzwoniłem do wielu a kartkę gdzieś z zapiskami podziałem i nie mogę znaleźć( tematem już od jakiegoś czasu sie interesowałem), ale nie był najdroższy, na dolince służewieckiej pamiętam, ze warsztat życzył sobie 1800zł chyba auto crewASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Komentarz
-
Komentarz